komet grau

 

Komet grundades 1918 i Fellbach i Tyskland av Robert Breuning. 1948 flyttade man verksamheten till Besigheim där Komet Group än idag har sitt huvudkontor. Komet ingår i Komet Group och är ett av de världsledande företagen inom hålbearbetning. Det internationellt arbetande företaget utvecklar, tillverkar och marknadsför precisionsverktyg med tillhörande hållare för ekonomiskt hållbar solid borrning, upprymning och finbearbetning. Det kundorienterade utbudet av service och produkter är en garant för precision, tillförlitlighet i produktionen och ekonomi i processen. ​

Innovativ borrning

Innovativ borrning

KOMET® är det internationellt ledande varumärket inom KOMET GROUP för högprecisions-hålbearbetning. KOMET KUB Pentron® är tveklöst främst bland sina likar inom borrning. Detta kraftpaket har utformats för kontinuerlig solid borrning upp till 5xD, även under extrema bearbetningsförhållanden. Dess höga nivå av funktionalitet och livslängd med enastående borrprestanda och optimal spånavgång, är representativ för hela KOMET®s produktutbud.

Trendsättande gängfräsning

Trendsättande gängfräsning

JEL® utgör det starka varumärket inom KOMET GROUP som står för innovativ gängfräsning. JEL® borrgängfräs BGF ger en komplett gänga, inklusive borrning och fasning, i ett enda moment. Multi-funktionella verktyg som detta kännetecknar JEL®s omfattande sortiment, från vanliga standardverktyg till applikationsspecifika lösningar.

Högprecisions brotschning

Högprecisions brotschning

DIHART® är känt som ett varumärke inom KOMET GROUP för perfekt brotschteknologi i nya dimensioner. Det innovativa verktygskonceptet DIHART REAMAX® TS är flaggskeppet inom det omfattande brotschverktygsutbudet. Dess modulära konstruktion täcker samtliga diameterspann och krav. Verktyget kan bytas enkelt och snabbt med exakt precision.

Effektfull fräsning

Effektfull fräsning

Ingersoll är sedan länge en av världens ledande leverantörer av vändskärsfräsverktyg med världens bredaste sortiment av fräsverktyg. Senaste innovationen, GoldMax8, garanterar en mjuk och processäker fräsning tack vare kraftiga vändskär med 8 skäreggar med både axiell- och radiell positiv skärgeometri, som enkelt roteras fram i skärläget. GoldMax8 är ännu ett bevis på Ingersolls förmåga att erbjuda metallbearbetningslösningar som är effektiva både vad gäller tid och kostnader.

Gradning i världsklass

Gradning i världsklass

HEULE tillhandahåller ett av Europas mest kompletta stadardprogram av gradnings-, fasnings-, planings- och försänkningsverktyg. Företagets konstruktions- och utvecklingsavdelningar är ryggraden i deras världsledande marknadsposition för optimala lösningar inom sitt kompetensområde. HEULEs nya BSF är ett utmärkt exempel på en lösning för bakplaning som visar att företaget är den mest innovativa leverantören av verktyg för bearbetning av fram- och baksida i en operation.

Spår- & mikroverktyg med passion

Spår- & mikroverktyg med passion

Paul Dümmel utvecklar och tillverkar högkvalitativa full-hårdmetallverktyg för svarvning och fräsning. Inom det snabbt växande produktsegmentet miniatyrbearbetning har Dümmel utvecklats till en av de ledande tillverkarna. Minicut är ett av Dümmels många verktygssystem som står för precision och passion. Ett stort utbud av olika HM-kronor ger Minicut en rad användningsmöjligheter inom spårstickning, svarvning och gängning med hög precision och utbytbarhet.

Gängtappar med tysk precision

Gängtappar med tysk precision

BASS utvecklar, tillverkar och marknadsför högpresterande gängverktyg för alla material och i alla efterfrågade dimensioner. BASS högteknologiska produktionsanläggning säkerställer verktyg med jämn och hög kvalitet.
Flexibla kvalitetslösningar

Flexibla kvalitetslösningar

WTO är specialister på utveckling och tillverkning av drivna verktyg för svarvar. Verktygskonceptet QuickFlex® reducerar tiden för verktygsbyte och ger en hög flexibilitet utan att begränsa precisionen. QuickFlex® är ett flexibelt koncept som bygger på innovativ teknologi och hög precision till bästa kvalitet. Program som detta ligger till grund för WTOs ledande position inom sitt område.

Sverige

besöksadress:

Komet Scandinavia AB
Starrvägen 100
SE-232 61 Arlöv
Sverige

Postadress:

Komet Scandinavia AB
Box 9177
200 39 Malmö

Leveransadress:

Komet Scandinavia AB
c/o TransFargo AB
Mor Marnas väg 6
232 61 Arlöv

Danmark

Besöksadress:

Komet Scandinavia AB
Lundvej 14
DK-8800 Viborg
Danmark